Slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc


De praznicul Înălțării Domnului, joi, 17 mai 2018, când este și Ziua Eroilor, la Monumentul Eroilor din Deva a avut loc o slujbă de pomenire a tuturor ostașilor români care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori, pentru libertatea și demnitatea poporului român și pentru apărarea credinței strămoșești.

Slujba parastasului a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt despre pomenirea eroilor neamului românesc a căror jertfă și-a arătat roadele, căci ea s-a concretizat în realizarea unei Românii unite în urmă cu 100 de ani. Rememorând jertfa eroilor să nu uităm că și noi suntem datori cu un sacrificiu față de țară, chiar dacă nu cu cel suprem, ci cu unul care să asigure pacea și prosperitatea pe meleagurile unde ne-am născut.

În continuare, în cadrul manifestării dedicate Zilei Eroilor, a urmat rostirea mai multor alocuțiuni, iar apoi s-au depus coroane de flori în cinstea tuturor eroilor neamului românesc.


GALERIE FOTO