Slujire arhierească în parohia Luncoiu de Jos

EPDH - 31.10.2015-32Sâmbătă, 31 octombrie 2015, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a slujit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” a parohiei Luncoiu de Jos din protopopiatul Brad, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi. Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a binecuvântat lucrările de restaurare și înfrumusețare a lăcașului bisericesc din Luncoiu de Jos, în prezența mulțimii de credincioși venită să participe la sărbătoarea sfințirii bisericii parohiale.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre rolul activ al bisericii în viața comunităților, ea fiind locul unde lucrarea harului se împărtășește deplin credincioșilor prin Sfintele Taine și, mai ales, prin Sfânta Liturghie, în care omul se întâlnește personal cu Hristos în Sfânta Taină a Euharistiei. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie alături de viața bisericii, prin participarea la Sfintele Taine și Sfânta Liturghie, acestea nefiind altceva decât pregustări și anticipări ale Împărăției celei veșnice a lui Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a dăruit o gramată de mulțumire părintelui iconom stavrofor Georgel Groza, parohul comunității din Luncoiu de Jos, în semn de prețuire pentru activitatea pastoral-misionară întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o păstorește. De asemenea, la propunerea părintelui paroh, Preasfinția Sa a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat în lucrările de înfrumusețare a lăcașului bisericesc din Luncoiu de Jos.


GALERIE FOTO