Slujiri arhierești în eparhia hunedoreană


În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 14 martie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificația acestei duminici, ce ne arată că Adam a fost alungat din Rai pentru că nu a postit, explicând folosul trupesc și, mai ales, sufletesc al postului.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit în această Duminică, din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orăștie, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La predică, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a vorbit despre perioada premergătoare Postului Mare care trebuie valorificată pentru a parcurge cu folos perioada duhovnicească ce urmează să înceapă, premergătoare și ea Săptămânii Sfintelor Pătimiri și Praznicului Învierii Domnului.


GALERIE FOTO