Slujirile ierarhilor hunedoreni în a doua seară a Canonului Mare


Marți, 19 martie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit rânduiala Pavecerniței Mari cu a doua parte din Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Orăștie.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, vorbind despre despre cele trei ispitiri adresate Mântuitorului Iisus Hristos în pustia Carantaniei, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a îndemnat pe cei prezenți ca în călătoria spre praznicul Învierii Domnului, pentru a înainta în viața duhovnicească, să-și asume lupta cu cele trei ispite și anume lăcomia pântecelui, grija față de cele lumești și păcatul mândriei.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură despre însoțirea postului trupesc cu participarea la sfintele slujbe și cu faptele cele bune, nu pentru a primi răsplată în această lume, ci pentru a primi răsplată de la Dumnezeu în viața veșnică.


GALERIE FOTO