Slujirile ierarhilor hunedoreni în a doua zi de Paști


Luni, 17 aprilie 2023, în a doua zi a praznicului Învierii Domnului, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din filia Godinești a parohiei Almaș-Săliște, Protopopiatul Deva, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre pericopa evanghelică a acestei zile, despre cunoașterea lui Dumnezeu în chip desăvârșit prin întruparea Fiului Său, Care a luat firea noastră și ne-a arătat în chip real calea de urmat pentru a dobândi fericirea veșnică în Împărăția Sa.

Pentru activitatea depusă în renovarea lăcașului de cult, Preotul paroh Ioan Daniel Coste a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați în restaurarea și înfrumusețarea bisericii au primit acte de cinstire.

În a doua zi de Paști Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din municipiul Orăștie, alături de soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre marele dar al învierii pe care Mântuitorul l-a făcut lumii, deoarece prin biruința Acestuia asupra morții și a iadului moartea nu mai are ultimul cuvânt, ci după moarte ne așteaptă altă viață, veșnică, însă pentru a ne putea bucura de aceasta este necesar să ne trăim viața pământească împreună cu Hristos.


GALERIE FOTO