La Catedrala Episcopală din Deva a fost săvârșită slujba Vecerniei – „A doua Înviere”


În Duminica Învierii, 16 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au săvârșit slujba Vecerniei, numită și „A doua Înviere” sau „Învierea mică”, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, alături cu soborul slujitor. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijată de Preotul Daniel Balea. Vecernia din Sfânta și Marea Duminică a Paștilor are o rânduială deosebită, pericopa Sfintei Evanghelii citindu-se în mai mult limbi, prin aceasta arătându-se propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu la toate neamurile de pe pământ.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat că salutul pascal „Hristos a înviat!” și răspunsul „Adevărat a înviat!” nu sunt doar simple formule de salut, ci o adevărată mărturisire a învierii lui Hristos, cea care dă sens existenței.

După slujbă Ierarhii hunedoreni au participat împreună cu Părinții slujitori și credincioșii prezenți la agapa frățească din curtea Catedralei Episcopale, devenită deja o tradiție.


GALERIE FOTO