Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a 10-a după Rusalii


În Duminica a 10-a după Rusalii, 13 august 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica monument istoric, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din parohia Almaș-Săliște, Protopopiatul Deva, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa, rostind omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici – despre minunea vindecării lunaticului, a explicat că fiecare patimă are un duh demonic care stăpânește pe om, însă rugăciunea și postul sunt două virtuți care dau putere credinței și care pot înălța omul, ajutându-l să se desprindă de cele materiale și pătimașe și să se apropie mai mult de harul lui Dumnezeu.

La finalul slujbei, pentru osteneala depusă în vederea renovării bisericii Preotul paroh Ioan Daniel Coste a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii implicați în lucrările de restaurare au primit acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Episcopale din Deva, împreună cu soborul slujitor. Părintele diacon Victor Ștefanache a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Teiu, cu filia Holdea, din Protopopiatul Deva.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre puterea credinței venită de la Dumnezeu asupra omului care se străduiește să-și curețe viața și să fie vas ales al Sfintei Treimi.


GALERIE FOTO