Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a 15-a după Rusalii


În Duminica a 15-a după Rusalii, 4 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Prăvăleni, Protopopiatul Brad, iar apoi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. De asemenea, a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu, pentru preoții slujitori și pentru ctitorii bisericii trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej Preasfinția Sa a explicat că împlinirea poruncii de a iubi pe Dumnezeu și pe aproapele, descoperită de Mântuitorul Iisus Hristos în pericopa evanghelică a acestei Duminici ca fiind cea mai mare poruncă din Lege, presupune o fidelitate și o predare totală lui Dumnezeu, conștientizând că tot ceea ce iubim din lumea aceasta este izvorât din Dumnezeu și chiar propria noastră viață este darul lui Dumnezeu.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a înmânat acte de cinstire Preotului paroh Daniel Dobra și credincioșilor implicați în lucrările de renovare și înfrumusețare a locașului de închinare.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din parohia Hățăgel, Protopopiatul Hațeg, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre iubirea de Dumnezeu arătată prin lucrarea virtuților, prin citirea zilnică a Sfintei Scripturi și a vieților sfinților și prin participarea la sfintele slujbe ale Bisericii, îndeosebi la Dumnezeiasca Liturghie.

Preotul paroh Dănuț Ciucur și credincioșii implicați în construcția și amenajarea noii capele mortuare din localitate, sfințită după Sfânta Liturghie, au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO