Preasfințitul Episcop Vincențiu a sărbătorit 30 de ani de Slujire Arhierească în ziua praznicului Întâmpinării Domnului

Vineri, 2 februarie 2024, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, praznicul Întâmpinării Domnului a fost prilej de mare bucurie pentru cler și credincioși care au aniversat și împlinirea a 30 de ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit harul cel ceresc al arhieriei.

A fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 8 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

– Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN – Arhiepiscopul Dunării de Jos;

– Preasfințitul Părinte NICODIM – Episcopul Severinului și Strehaiei;

– Preasfințitul Părinte ANTONIE – Episcopul de Bălți;

– Preasfințitul Părinte VINCENȚIU – Episcopul Sloboziei și Călărașilor;

– Preasfințitul Părinte ANDREI – Episcopul Covasnei și Harghitei;

– Preasfințitul Părinte VISARION – Episcopul Tulcii;

– Preasfințitul Părinte NESTOR – Episcopul Devei și Hunedoarei;

– Preasfințitul Părinte VARLAAM Ploieșteanul – Episcop – Vicar Patriarhal.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Daniel Alexandru Vasile.

Preasfințitul Părinte ANDREI, Episcopul Covasnei și Harghitei, a vorbit despre prăznuirea de astăzi și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu.

Preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural, a prezentat cuvântul omagial adresat Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor la aniversarea a 30 de ani de arhierie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la acest moment aniversar ce marchează trei decenii de la consacrarea episcopală a Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Preasfințitul Părinte VARLAAM Ploieșteanul, Episcop – Vicar Patriarhal, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, adresat momentului aniversar.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a rostit un cuvânt aniversar și a dăruit Preasfințitului Părintelui nostru Episcop Vincențiu, în numele ierarhilor prezenți, o icoană pictată cu Mântuitorul Iisus Hristos, Păstorul cel Bun.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Preasfințitului Părinte ANDREI pentru cuvintele de învățătură ziditoare de suflete și Preasfințiților Părinți Episcopi pentru bucuria comuniunii liturgice la aniversarea celor 30 de ani de la hirotonia întru arhiereu.

După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea chiriarhului locului.

Sursa: www.sfesc.ro


GALERIE FOTO