Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a 31-a după Rusalii


În Duminica a 31-a după Rusalii, 3 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Înălțarea Domnului” din Simeria, împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură, rostind omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici, despre minunea vindecării orbului din Ierihon, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți că este nevoie ca, înainte de toate, să se străduiască să-L cunoască pe Dumnezeu, devenind mădulare vii ale Trupului lui Hristos pe pământ, care este Biserica, în care Hristos lucrează, iar cei ce se roagă cu credință primesc de la Dumnezeu ceea ce este de folos pentru mântuirea sufletelor și dobândirea Împărăției cerurilor.

La finalul slujbei, Preotul paroh Darius Ștefănescu, Inspector bisericesc și coordonator al Sectorului patrimoniu și construcții bisericești la Centrul Eparhial din Deva, a primit distincția „Ordinul Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop pentru clerici”.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Deva.

La predică Preasfinția Sa, făcând referire la credința orbului din Ierihon vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos, a explicat credincioșilor prezenți că o credință autentică se arată prin rugăciune stăruitoare și, chiar insistentă, înaintea lui Dumnezeu și i-a îndemnat pe cei prezenți la lucrare continuă pentru întărirea și înmulțirea credinței.


GALERIE FOTO