Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a cincea din Post


În Duminica a cincea din Postul Mare – a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, 2 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, făcând referire la cererea fiilor lui Zevedeu din pericopa evanghelică a acestei duminici, Preasfinția Sa a explicat că înaintea lui Dumnezeu valorile sunt cu totul diferite față de cele ale lumii și că nu este altă cale a apropierii de Dumnezeu și a primi locuri de cinste în Împărăția Sa decât prin calea smereniei.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Nestor, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Orăștie.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre viața Sfintei Maria Egipteanca, pomenită în această duminică, care după ce 17 ani a trăit în păcate, tot 17 ani s-a nevoit în pustie, luptând cu obișnuința păcatelor și a patimilor în care trăise.


GALERIE FOTO