Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a șasea după Rusalii


În Duminica a șasea după Rusalii, 1 august 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din Simeria, Protopopiatul Orăștie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, făcând referire la pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, despre vindecarea slăbănogului din Capernaum, Preasfinția Sa a atras atenția că boala paraliticului a survenit în urma unor păcate, iar păcatul ne îndepărtează de Dumnezeu și atrage moartea. În rugăciuni omul cere lui Dumnezeu ajutor pentru diferite probleme, dar El așteaptă să-L rugăm așa cum ne-a învățat în rugăciunea domnească: „facă-se voia Ta…”. Din Evanghelia de astăzi învățăm că trebuie să ne rugăm unii pentru alții deoarece Hristos, văzând credința celor patru prieteni ai paraliticului și dragostea lor, îl vindecă pe cel bolnav. De asemenea, astăzi fiind prima zi din Postul Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a îndemnat pe cei prezenți să facă fapte bune, să-i ierte pe cei ce le-au greșit, să se spovedească și așa să se apropie de Trupul și Sângele Mântuitorului.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit în această Duminică în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Sântuhalm, Protopopiatul Deva.

Preasfinția Sa a rostit și cuvântul de învățătură, despre pericopa minunii săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos cu slăbănogul din Capernaum, de unde reies trei învățături importante pentru viața noastră duhovnicească: grija pentru dobândirea iertării păcatelor de la Dumnezeu, rugăciunile și dragostea noastră pentru a fi mijlocitori înaintea lui Dumnezeu pentru cei dragi și, chiar dacă nu răspunde la toate cererile din rugăciunile noastre, să lăsăm pe Dumnezeu să lucreze în viața noastră, deoarece El știe mai bine ce ne este de folos pentru dobândirea Împărăției Cerurilor.


GALERIE FOTO