Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai


Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat Duminică, 26 februarie 2023, slujba de târnosire a Sfintei Mese și de sfințire a noilor icoane de pe catapeteasmă la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Baru Mare, Protopopiatul Petroșani. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre calea postului ca fiind o cale a postirii și cu duhul, adică, pe lângă curățirea trupului prin post, este nevoie și de curățirea duhului prin înfrânarea de la păcate, renunțarea la patimi și lucrarea faptelor celor bune care ne apropie de Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru ctitorii locașului de cult trecuți la cele veșnice. Pentru osteneala depusă în renovarea și înfrumusețarea bisericii Preotul paroh Gheorghe Sfara a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar credincioșii au primit acte de cinstire.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Nestor, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat importanța participării la slujbele rânduite de Biserică în Postul Sfintelor Paști, slujbe cu o profundă încărcătură duhovnicească ce ne îndeamnă la pocăință, așa cum este Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul ce se va citi în primele patru zile ale Postului Mare în cadrul Pavecerniței Mari și apoi la Denia din miercurea săptămânii a cincea.


GALERIE FOTO