Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica Sfintei Cruci


În Duminica a treia din Postul Mare – a Sfintei Cruci, 19 martie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat o slujbă de binecuvântare a bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din orașul Călan, Protopopiatul Hațeg, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți Preasfinția Sa a explicat că purtarea crucii în vederea dobândirii mântuirii sufletului înseamnă asumarea suferințelor și încercărilor acestei vieți, urmând Mântuitorului Iisus Hristos, Cel ce a suferit răstignire pe Cruce și a răscumpărat păcatele neamului omenesc.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Nestor, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan, împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre lepădarea de sine ca fiind renunțarea la voia noastră, la egoism, și punerea vieții noastre în acord cu voia lui Dumnezeu.


GALERIE FOTO