Expoziție de lucrări artistice și activități de creație la Centrul de zi pentru copii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Deva


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, începând cu data de 16 martie 2023, la Centrul de zi pentru copii ,,Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Deva, vor fi găzduite spre admirare sute de lucrări artistice, realizate de copii din peste 25 de județe ale țării în cadrul expoziției „Bucurii de primăvară”, organizată de Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, Structura P.N. 3 Deva, care face parte dintr-un amplu proiect educațional, implementat cu scopul păstrării și promovării valorilor tradiționale specifice anotimpului primăvara și exprimarea emoțiilor prin artă, precum și dezvoltarea relațiilor sociale dintre copii de vârste apropiate.

Expoziția „Bucurii de primăvară” este una dintre cele mai importante activități realizate în cadrul proiectului educațional denumit „Caravana prieteniei”, încheiat în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7, Structura P.N. 3 Deva, care își propune antrenarea beneficiarilor Centrului de zi pentru copii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Deva și a preșcolarilor din cadrul Grădiniței cu program normal nr. 3 în activități comune, cu scopul stimulării creativității și a dezvoltării inițiativelor de socializare, pentru o mai bună adaptare în comunitate.

Pe lângă lucrările prezentate în cadrul expoziției, copiii de la Centrul de zi au fost asistați de către instructorul-educator al centrului, precum și de un grup de cadre didactice din cadrul grădiniței, în realizarea unor lucrări dedicate primăverii, care readuc în lumină veselia renașterii naturii și reflectă armonia dintre om și aceasta, așa cum a fost sădită de Dumnezeu de la întemeierea lumii.

Atât expoziția de lucrări realizată în cadrul proiectului, precum și lucrările proaspăt realizate astăzi pot fi admirate de către doritori până în data de 26 mai 2023, de luni până vineri între orele 10:00-12:00, la sediul Centrului de zi pentru copii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Deva, din strada Titu Maiorescu nr. 34.

As. soc. Adriana Lupei


GALERIE FOTO