Slujirile ierarhilor hunedoreni la Denia Canonului Mare


Miercuri, 29 martie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor a săvârșit Denia Canonului Mare la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brad, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor la finalul slujbei Preasfinția Sa a explicat că textele slujbei Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul îndeamnă la smerenie și pocăință pentru ca omul să treacă de la păcat la virtute, de la necurăție la sfințenie, cu nădejdea dobândirii fericirii veșnice în Împărăția lui Dumnezeu.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat rânduiala Deniei Canonului Mare la Altarul de vară al Catedralei Episcopale cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța împlinirii canonului de pocăință pentru curățirea de păcate, arătând ca model pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, a cărei viață a fost citită în rânduiala Deniei din această seară.


GALERIE FOTO