Slujirile ierarhilor hunedoreni la Denia celor 12 Evanghelii


Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat Denia celor 12 Evanghelii joi seară, 13 aprilie 2023, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, făcând referire la prima pericopă evanghelică din rânduiala Deniei, Preasfinția Sa a tâlcuit Rugăciunea arhierească din grădina Ghetsimani, când Mântuitorul Iisus Hristos, înainte de pătimire, S-a rugat Tatălui Ceresc pentru Sine, pentru Apostoli și pentru întreaga obște a credincioșilor.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Denia celor 12 Evanghelii la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hațeg.

Preasfinția Sa a explicat în cuvântul de învățătură că prin întrupare Hristos S-a făcut Adam nou și pironit pe Cruce păcatele neamului omenesc, scoțând lumea de sub stăpânirea celui rău și dându-i posibilitatea de a dobândi Împărăția Cerurilor.


GALERIE FOTO