Slujirile ierarhilor hunedoreni la Pavecernița Mare din prima zi a Postului Sfintelor Paști


În prima seară a Postului Mare, luni, 18 martie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva împreună cu soborul slujitor. În cadrul rânduielii Pavecerniței Mari a fost citită prima parte din Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei Preasfinția Sa a explicat că perioada Postului Mare este o invitație pe care Biserica o adresează credincioșilor ca prin nevoință, post, pocăință și ascultare se împace cu Dumnezeu, restaurând legătura pierdută prin păcate.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a oficiat Pavecernița Mare și prima parte din Canonul cel Mare la biserica „Sfânta Treime” din municipiul Hunedoara, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a rostit un cuvânt despre Taina Pocăinței, explicând că spovedania practicată cu regularitate îl ajută pe credincios să biruiască patimile și păcatele și să rămână aproape de Dumnezeu.


GALERIE FOTO