Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai


În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 17 martie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi. Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Claudiu Bogdan Mârza, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” – Obârșa din Protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor le-a vorbit credincioșilor prezenți despre chemarea pe care o adresează Mântuitorul Iisus Hristos prin pericopa evanghelică din această Duminică premergătoare începutului Postului Mare, de a ierta tuturor toate, și i-a îndemnat ca prin lucrarea postului, lepădând păcatul și răutatea lumii acesteia, să-și curățească sufletele spre dobândirea fericirii veșnice.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în această Duminică la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor. La momentul rânduit din timpul slujbei, Părintele diacon Georgică Lazăr a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Buna Vestire” – Ormindea, cu filia Căinelu de Sus, din Protopopiatul Brad.

La predică Preasfinția Sa, vorbind despre Postul Mare ce urmează să înceapă, a explicat că hrana postitorului este rugăciunea, atât cea individuală, cât și cea din Biserică, prin participarea credincioșilor la slujbele specifice acestei perioade.


GALERIE FOTO