Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Înălțării Domnului


În ziua praznicului Înălțării Domnului, joi, 10 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor. În timpul slujbei, la momentul rânduit, Părintele diacon Vlad Botez a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” – Densuș, din cadrul Protopopiatului Hațeg.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a vorbit despre promisiunea Mântuitorului făcută ucenicilor când S-a înălțat la cer, că nu îi va lăsa singuri, ci le va trimite un Mângâietor, ceea ce s-a și întâmplat după zece zile, la Pogorârea Sfântului Duh. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa a îndemnat să Îi mulțumim lui Dumnezeu, mai ales în zilele de praznice, pentru toată dragostea pe care o poată neamului omenesc.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, la biserica „Duminica Tuturor Sfinților” – Catedrala Eroilor din municipiul Hunedoara, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Adresându-se credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre lucrarea Mântuitorului Iisus Hristos pe pământ și despre rămânerea Acestuia în mijlocul nostru, chiar dacă S-a înălțat cu Trupul la cer, prin prezența pe masa Sfântului Altar, în Sfintele Taine.


GALERIE FOTO