Slujirile ierarhilor hunedoreni la sărbătoarea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul


În Duminica după Praznicul Botezului Domnului, 7 ianuarie 2024, zi în care se face pomenirea Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul slujitor, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Feregi a parohiei Cerbăl, Protopopiatul Deva. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru ctitorii lăcașului de cult, trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat că Sfântul Ioan Botezătorul, fiind proroc, pustnic, mărturisitor și martir, a însumat, prin viața și misiunea pe care a îndeplinit-o, toate slujirile prin care creștinii de mai târziu au dobândit harul lui Dumnezeu și sfințenia, fiind cinstit în Biserică prin mai multe zile de pomenire în cursul anului bisericesc.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în această zi la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre viața petrecută de Sfântul Ioan Botezătorul în pustie, vreme îndelungată, în nevoință deosebit de aspră, până când a început să predice, îndemnând poporul la pocăință și botezându-i în râul Iordan, pregătind astfel calea lui Mesia – Mântuitorul Iisus Hristos.


GALERIE FOTO