Spectacol de teatru dedicat marelui erou național Avram Iancu


Joi, 27 iunie 2024, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a avut loc în Sala Teatrului de Artă din Deva, în cea de-a treia seară a manifestării culturale „Zilele Credinței și Culturii” la Deva, ediția a IX-a, spectacolul cu piesa de teatru intitulată „Avram Iancu – Puterea dăinuirii”, susținut de Compania de teatru Civic Art din București, în regia domnului Marian Ciripan, care este și autorul piesei, al scenografiei, dar și interpretul personajului principal, Avram Iancu. Alături de domnia sa au urcat pe scenă actorii Petre Moraru și Mădălina Lupu.

În anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea Crăișorului Munților, iar piesa de teatru jucată admirabil de către cei trei actori bucureșteni a adus în lumină o parte mai puțin cunoscută a personalității eroului național care odihnește la Țebea și anume latura sa religioasă și legătura profundă pe care a avut-o cu Biserica Ortodoxă. La final, publicul i-a răsplătit pe interpreți cu îndelungi aplauze.

Sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia hramului de vară.


GALERIE FOTO