Spectacolul de teatru „Calea Adevărului” în cadrul „Zilelor Culturii și Credinței la Deva”


EPDH - 24.06.2016 - Calea Adevarului-54Vineri, 24 iunie 2016, sala Teatrului de Artă din Deva a fost gazda unui spectacol de teatru excepțional, susținut de compania teatrală Civic Art CvM din București, intitulat „Calea Adevărului”, o dramatizare a vieții și activității Sfântului Ierarh Antim Ivireanul.

Într-o reprezentare deosebită, plecând de la personalitatea culturală de excepție a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, actorii au reușit să prezinte publicului hunedorean o imagine a vieții și activității mitropolitului Țării Românești, cel care va rămâne în istoria neamului nostru pentru contribuția sa la dezvoltarea culturii românești și a bisericii noastre dreptmăritoare pe aceste meleaguri. Evenimentul prezentat de trupa de teatru CivicArt CvM se înscrie în tematica Anului omagial dedicat educației religioase a tinerilor și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești.

Manifestările prilejuite de cea de a treia ediție a Zilelor Culturii și Credinței la Deva continuă. Astfel, luni, 27 iunie 2016, începând cu ora 19.00, la sala Teatrului de Artă din Deva, va avea loc un recital extraordinar de poezie eminesciană intitulat „Eminescu: om, geniu și poet divin”, susținut de maestrul DOREL VIȘAN, iar miercuri, 29 iunie 2016, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9.00, la Catedrala Episcopală din Deva se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Accesul publicului la manifestările prilejuite de Zilele Culturii și Credinței la Deva este liber.


GALERIE FOTO