Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar


Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, la debutul anului școlar 2023-2024, prin Sectorul Social-Filantropic al Centrului Eparhial s-a întreprins, ca și în anii trecuți, o campanie de sprijin a copiilor hunedoreni aflați în dificultate, oferindu-se un număr de 300 de ghiozdane, însoțite de rechizitele necesare derulării procesului instructiv-educativ al acestora. Campania de distribuire a ghiozdanelor a vizat întreg cuprinsul eparhiei hunedorene, acestea fiind împărțite în protopopiatele Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani.

În contextul acțiunilor de prevenire a abandonului școlar, campania de distribuire a celor 300 de ghiozdane constituie deja o tradiție de la înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei și nădăjduim ca ea să continue și în anii următori.

Școala constituie fundamentul și premisa esențială în dezvoltarea unei societăți civilizate, în care valorile autentice ale culturii și identității naționale și principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educațional în mod continuu, conform programei de învățământ. Parteneriatul dintre Școală și Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură și de formare a marilor școli care, alături de familie, au constituit temelia dezvoltării culturii românești.

Tot în contextul acțiunilor de prevenire a abandonului școlar, eparhia hunedoreană, la inițiativa vrednicului de pomenire, Preasfințitul Părinte Gurie, întâiul Păstor al Episcopiei Devei și Hunedoarei și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și al Hunedoarei, acordă bursa de studiu „Părintele Arsenie Boca”, cât și burse acordate de unele parohii din Episcopia Devei și Hunedoarei.

As. soc. Adriana Lupei


GALERIE FOTO