Taina Sfântului Maslu la biserica „Înălțarea Domnului” din Simeria


Joi, 28 martie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Taina Sfântului Maslu la biserica „Înălțarea Domnului” din Simeria, Protopopiatul Orăștie, împreună cu un numeros sobor de preoți din Simeria și din parohiile învecinate.

La finalul slujbei Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură, explicând credincioșilor prezenți că pe lângă sănătatea trupească e nevoie și de sănătate spirituală, iar aceasta se obține printr-o cercetare amănunțită, în Taina Mărturisirii, a păcatelor și patimilor care nu îl lasă pe om să înainteze în viața duhovnicească și îl îndepărtează de Dumnezeu.

Tradiția săvârșirii Tainei Sfântului Maslu de obște în mai multe parohii și filii de pe Valea Mureșului fost inițiată în urmă cu peste 40 de ani, în perioada comunismului, de către vrednicul de pomenire părinte Ioan Sabău, mărturisitor al Ortodoxiei în temnițele comuniste. Potrivit acestei tradiții, preoții și credincioșii din localitățile de pe Valea Mureșului se roagă împreună în perioada Postului Mare.


GALERIE FOTO