MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2024 ÎN EPISCOPIA DEVEI ȘI HUNEDOAREI


Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, sâmbătă, 30 martie 2024, a avut loc, în 12 localități ale județului Hunedoara, Marșul pentru viață 2024 – Construim împreună pentru viață, manifestare ajunsă la cea de-a XIV-a ediție în România şi a XI-a ediţie în eparhia noastră și care se desfășoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Manifestarea este organizată la nivel național de Asociația România pentru viață și este sprijinită de mai multe asociații și organizații ProVita și Pro familie.

În acest context, și în județul Hunedoara s-a organizat sâmbătă, 30 martie 2024, Marşul pentru viață 2024. Astfel în orașele: Deva, Hunedoara, Brad, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Vulcan, Uricani și în comunele Ilia, Dobra şi Ghelari a avut loc Marșul pentru viață 2024 – Construim împreună pentru viață. La marș au participat toți cei care privesc și respectă viața ca dar al Lui Dumnezeu. Dintre participanți amintim: Episcopia Devei și Hunedoarei şi Protopopiatele Ortodoxe Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani – ca organizatori, Asociația Mama Deva, Coaliția pentru Familie – filiala Deva, Biserica Baptistă, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Deva, clubul de voluntariat Orthocaffe Deva.

În DEVA această manifestare a avut la ora 12:00 în Piața Victoriei şi a constat din discursuri ProVita susţinute de reprezentanţi ai tuturor instituţiilor şi bisericilor participante, urmate de un miniconcert susținut de tineri din oraşul Deva.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO