Târnosirea Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Mada

EPDH-13.06.2015-30Sâmbătă, 13 iunie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a sfințit Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Mada, Protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara, ca urmare a lucrărilor de reabilitare realizate sub coordonarea Părintelui Paroh Adinel Popovici.

După rânduiala târnosirii Bisericii, a urmat Sfânta Liturghie, săvârșită de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în prezența unui numeros sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie a accentuat necesitatea și importanța Bisericii în viața credinciosului, întrucât Biserica ca spațiu liturgic reprezintă locul în care prezența lui Hristos este desăvârșită, prin Însuși Trupul și Sângele Său în Sfânta Împărtășanie. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fie păzitori și următori poruncilor dumnezeiești, să fie împlinitori ai îndemnurilor lui Hristos și să fie la fel de râvnitori în viața lor duhovnicească.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, drept recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul parohiei pe care o păstorește, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, l-a hirotesit pe Părintele Paroh Adinel Popovici în treapta de iconom stavrofor.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a acordat gramate de mulțumire celor implicați în lucrările de reabilitare a construcției Bisericii, îndemnându-i să fie la fel de activ implicați în viața parohiei lor.


GALERIE FOTO