Târnosirea bisericii „Duminica Tuturor Sfinților” din Fărcădin – județul Hunedoara


EPDH_02.07.2017_Tarnosire Farcadin-8Duminică, 2 iulie 2017, în Duminica a IV-a după Rusalii, a fost târnosită biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din satul Fărcădin, parohia General Berthelot, protopopiatul Hațeg. La invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la acest eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. După slujba de târnosire, a urmat săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către cei doi arhierei, înconjurați de către un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a vorbit despre importanța credinței fiecăruia dintre noi, în rugăciunile pe care le facem către Dumnezeu, credință care ar trebui să se asemene cu cea a sutașului din pericopa evanghelică citită astăzi în cadrul Sfintei Liturghii.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Harald Olteanu, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul parohiei pe care o păstorește, iar credincioșilor implicați mai activ în renovarea locașului de cult le-a înmânat gramate de mulțumire.


GALERIE FOTO