Trei arhierei au slujit la hramul Mănăstirii Sita Buzăului


La praznicul Schimbării la Față a Domnului Mănăstirii Sita Buzăului din județul Covasna și-a sărbătorit hramul, Sfânta Liturghie fiind săvârșită de trei arhierei: Înaltpreasfințitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei şi Preasfinţitul Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, alături de un sobor de diaconi și preoți. 

La chinonic, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a vorbit credincioșilor despre Praznicul de astăzi, în care a subliniat temeiurile biblice și scrierile Sfinților Părinți, în special Scrierile Sfântului Grigorie Palama despre Lumina necreată.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a adus cuvinte de mulțumire, ierarhilor și preoților pentru împreună slujire, oficialităţilor centrale și locale precum şi  credincioşilor prezenți în această zi de sărbătoare.

După rugăciunea amvonului, Preasfințitul Părinte Andrei, a rostit rugăciunea de binecuvântare a strugurilor.

Răspunsurile la strană au fost date de către obștea de maici a Mănăstirii „Schimbarea la Față a Domnului” din Sita Buzăului.

Sursa: episcopiacvhr.ro


GALERIE FOTO