Vernisajul expoziției de fotografie „Satul românesc – un paradis pierdut?”


În cadrul celei de-a VI-a ediții a Zilelor Credinței și Culturii la Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei a organizat, marți, 25 iunie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, vernisajul expoziției de fotografie Satul românesc – un paradis pierdut?, realizat de artistul Sorin Onișor, cunoscut drept „fotograful satului românesc”.

Domnul Sorin Onișor a colindat timp de 15 ani zeci de sate românești și a imortalizat prin arta fotografică bunătatea, căldura și ospitalitatea țăranului român, precum și diferite aspecte ale modului de viață la sat în contemporaneitate. Artistul a organizat de-a lungul timpului o seamă de expoziții personale în țară dar și în străinătate, în țări precum: Spania, Franța, Austria (2013), Belgia (2014), Polonia, Italia, Japonia (2015), Italia, Anglia (2016), Franța, Qatar (2017), Olanda, Finlanda (2018), Belgia, Danemarca, Lituania, Ucraina, Statele Unite ale Americii (2019).

Prin prezentarea făcută domnul Sorin Onișor a reușit să transpună publicul prezent în atmosfera satului românesc. Fotografiile vor rămâne expuse la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva timp de două săptămâni.

În zilele următoare, manifestările religios-culturale se vor desfășura astfel:

Miercuri, 26 iunie 2019, începând cu ora 18:00, la sala Teatrului de Artă din Deva va avea loc recitalul de muzică folk și poezie BUCHET DE REVERII, susținut de maestrul DOREL VIȘAN și artiștii folk MIRCEA VINTILĂ și CĂLIN BÂRCEAN.

Joi, 27 iunie 2019, începând cu ora 18:00, la sala Teatrului de Artă din Deva va avea loc conferința intitulată CREȘTINUL ÎN CETATE, susținută de către domnul profesor ADRIAN PAPAHAGI de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:30,  la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.


GALERIE FOTO