Zi de sărbătoare în parohia Ribița


EPDH_16.09.2017_Slujire Ribita-5Sâmbătă, 16 septembrie 2017, credincioșii din comuna Ribița au îmbrăcat haine de sărbătoare la manifestările duhovnicești și culturale desfășurate cu prilejul aniversării a 600 de ani de la atestarea bisericii monument istoric „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate.

Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi. La momentul rânduit din cadrul slujbei, preotul Dănuț-Ionel Sandu, noul păstor al parohiei Pricaz din Protopopiatul Orăștie, a fost hirotesit duhovnic. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către un grup din corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Predica a fost rostită de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, care a vorbit despre importanța slujirii aproapelui, la fel ca Mântuitorul Iisus Hristos, care ne-a oferit un model desăvârșit de slujire. De asemenea, Preasfinția Sa a amintit însemnătatea bisericii de la Ribița, aceasta fiind una dintre cele mai vechi din țara noastră, în care, de-a lungul timpului, atâtea generații de preoți, monahi și credincioși au înălțat rugăciuni către Dumnezeu.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt despre asumarea și purtarea crucii în viața fiecăruia dintre noi, cu smerenie și răbdare, pentru a avea parte de roade duhovnicești.

La final, părintele paroh Ioan Diniș, protopopul Bradului, a mulțumit ierarhilor prezenți, soborului slujitor și tuturor credincioșilor, pentru împreuna rugăciune în această zi de importanță deosebită pentru obștea parohiei Ribița.


GALERIE FOTO