Zi de sărbătoare la Mănăstirea Măgura


Marți, 9 mai 2023, în ziua pomenirii Aducerii la Bari a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Mănăstirea Măgura și-a cinstit ocrotitorul, Dumnezeiasca Liturghie fiind săvârșită de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit un cuvânt de învățătură despre pacea sufletească dobândită, din darul lui Dumnezeu, prin rugăciune stăruitoare și prin imitarea vieților sfinților, modele desăvârșite de trăire conform învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre virtuțile Sfântului Ierarh Nicolae – mare făcător de minuni și apărător al credinței, iar apoi a mulțumit sfințiților slujitori pentru împreuna slujire, maicii starețe și obștii așezământului monahal, reprezentanților autorităților județene și locale și tuturor credincioșilor prezenți astăzi la sărbătoarea Mănăstirii Măgura.


GALERIE FOTO