Ziua Mondială a Sănătății la Centrul Socio-Medical „Sfântul Ierarh Nectarie” din Deva


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, la Centrul Socio-Medical și de Recuperare „Sfântul Ierarh Nectarie” din Deva, s-a desfășurat vineri, 7 aprilie 2023, o acțiune de monitorizare și evaluare a stării de sănătate a cetăţenilor din judeţ, marcând astfel Ziua Mondială a Sănătății, în cadrul căreia atenția se îndreaptă către studierea posibilităților oferirii de servicii medicale în vederea unei stări mai bune de sănătate a cetățenilor.

În urma acestei acțiuni, desfășurată sub genericul „Prin prevenție, sănătate pentru toți”, au beneficiat de consultații de specialitate gratuite un număr de 86 de persoane, în cadrul unui proiect finanțat de către Kaufland România, prin programul START ONG și organizat în parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei și Asociația Inimi Generoase.

În cadrul evenimentului s-au efectuat următoarele proceduri medicale: măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului, pentru identificarea persoanelor cu risc de accident vascular și boli cardiace, determinarea hemoleucogramei, pentru depistarea anemiilor și a infecțiilor.

De asemenea, s-au efectuat consultații gratuite și EKG și evaluări interne de către Dr. Muntea Ioana Maria, medic specialist Medicină Nucleară în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, Dr. Untaru Paul Dumitru, medic rezident la secția Cardiologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, Dr. Indre Alexandru Claudiu, medic rezident la secția Recuperare Cardiovasculară, în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Prin aceste tipuri de acțiuni se reflectă preocuparea continuă pentru asigurarea accesului cetățenilor din județ la servicii medicale de înaltă calitate, indiferent de statutul social sau veniturile realizate, astfel încât acestea să poată avea posibilitatea de a se îngriji de sănătatea proprie și a familiilor lor fără cheltuieli care să afecteze bugetul gospodăriei.

As. soc. Adriana Lupei


GALERIE FOTO