Ziua Națională a României sărbătorită la Deva


EPDH_01_12_2016_Ziua_Nationala_Deva-22Joi, 1 decembrie 2016, în fața Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva, au avut loc mai multe manifestări prilejuite de sărbătoarea Zilei Naționale a României.

După intonarea imnului național al României, a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie a evocat importanța unității naționale și religioase a românilor de pretutindeni, valorile culturale și morale ale poporului român fiind rodul eforturilor eroice ale înaintașilor noștri. De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat la comuniune și dragoste frățească, spre a mijloci astfel la propășirea și promovarea identității noastre tradiționale românești.

În continuare, au fost rostite mai multe alocuțiuni din partea personalităților politice și culturale hunedorene prezente, manifestările încheindu-se cu tradiționala paradă militară desfășurată pe bulevardul 1 decembrie 1918 din Deva, în care au defilat reprezentanți ai forțelor de ordine și ai unităților de intervenție din județul Hunedoara.


GALERIE FOTO