A treia zi de Rusalii în parohia Petrila-Jieț-Maleia


EPDH - 21.06.2016 - A treia zi de Rusalii Petrila Maleia-8Marți, 21 iunie 2016, în a treia zi după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a parohiei Petrila-Jieț-Maleia din cadrul protopopiatului Petroșani, județul Hunedoara.

În fiecare an, a treia zi de Rusalii reprezintă pentru credincioșii din această zona a judetuțui, zona Petrila-Maleia, un prilej de așezare la rugăciune spre îmbelșugarea roadelor pământului, prilej la care participă majoritatea lucrătorilor din domeniul agriculturii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la slujba Sfintei Liturghii despre roadele Duhului Sfânt, pogorât asupra Sfinților Apostoli în ziua Cincizecimii, eveniment care constituie începutul lucrării Bisericii noastre dreptmăritoare. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să sporească în rugăciunile lor și să fie râvnitori în lucrarea faptelor bune, spre zidirea sufletelor lor.


GALERIE FOTO