Binecuvântare arhierească în parohia Vulcan-Coroiești


Sâmbătă, 9 martie 2024, în ziua pomenirii Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii la biserica cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a parohiei Vulcan-Coroiești din Protopopiatul Petroșani, în urma lucrărilor de renovare efectuate la exteriorul și interiorul locașului de închinare. Preasfinția Sa a oficiat apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi. De asemenea, fiind rânduită în această sâmbătă, premergătoare Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, pomenirea celor trecuți la viața veșnică, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu, pentru foștii slujitori și ctitorii bisericii trecuți la cele veșnice, și pentru toți cei adormiți.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre credința mărturisitoare în Hristos a celor 40 de de Sfinți Mucenici care, prin jertfa lor, arată calea și atitudinea pe care oamenii ar trebui să o aibă în fața morții, pentru a transforma darul vieții trecătoare, dincolo de mormânt, în dar al vieții veșnice.

Pentru implicarea în lucrările de renovare Preotul paroh Florin Constantin Gherghina fost hirotesit sachelar, iar credincioșii care au sprijinit aceste lucrări au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO