Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cozia a fost resfințită


În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, 10 martie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, au oficiat slujba de resfințire a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Cozia a parohiei Almașu Sec, Protopopiatul Deva, în urma lucrărilor de consolidare, renovare și pictare a locașului de închinare. În continuare, ierarhii hunedoreni au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit omilia pericopei evanghelice a acestei duminici, despre înfricoșătoarea judecată, explicând că Hristos va judeca pe fiecare după omenia sau neomenia pe care a arătat-o, în viața de pe pământ, față de semenii săi și, mai ales, față de cei săraci sau în suferință.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a rostit un cuvânt în care a explicat că prin slujba de sfințire biserica devine casa lui Dumnezeu pe pământ și loc de sfințire pentru credincioșii care o frecventează. Preasfinția Sa a hirotesit întru iconom pe Preotul paroh Valentin Cioară Trifu, ca răsplată pentru implicarea în lucrările efectuate la locașul de cult, iar credincioșilor care au sprijinit aceste lucrări le-a oferit acte de cinstire.


GALERIE FOTO