Binecuvântare arhierească în satul Ohaba de sub Piatră


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în Duminica a 23-a după Rusalii, 22 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Ohaba de sub Piatră, parohia Băiești, Protopopiatul Hațeg. În timpul slujbei, Părintele diacon Bogdan Șoaită a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” – Vălioara, cu filiile Boița și Mesteacăn, din cadrul Protopopiatului Hațeg, iar tânărul teolog Vasile Iulian Gheorghiulescu a fost hirotonit diacon, urmând a fi hirotonit preot pe seama bisericii „Sfânta Treime” din Petrila, Protopopiatul Petroșani.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici, accentuând faptul că, după ce a fost eliberat de demon, cel vindecat a devenit un apostol al Mântuitorului Iisus Hristos, vestind binele pe care Acesta i l-a făcut, și explicând că și noi, cei de astăzi, suntem chemați să devenim propovăduitori ai lui Dumnezeu prin cuvânt și prin faptă. De asemenea, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt despre jertfelnicia pe care o presupune slujirea preotului în parohia încredințată spre păstorire.

Pentru activitatea desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește, Preotul paroh Alin Ionuț a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii care au sprijinit activitățile parohiei au primit acte de cinstire.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfințire a noii capele mortuare din localitate.


GALERIE FOTO