Binecuvântare de lucrări în filia „Sfântul Ierarh Nicolae” – Hășdat a parohiei Nădăștia de Sus


EPDH_11_12_2016_Binecuvantare_Hasdat-27Duminică, 11 decembrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a filiei Hășdat din cadrul parohiei Nădăștia de Sus, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.

Biserica din Hășdat a beneficiat în ultimii ani de un proiect de restaurare exterioară și interioară, astfel încât astăzi a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie slujba de binecuvântare a lucrărilor, în prezența unui număr mare de credincioși care au dorit să asiste la slujba de resfințire a bisericii. După slujba de binecuvântare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre chemarea permanentă pe care ne-o lansează Hristos prin Evanghelie și prin misiunea Bisericii, chemare la care suntem datori să răspundem cu seriozitate și cu răspundere, întrucât doar în Biserică credinciosul își câștigă mântuirea sufletului și devine moștenitor al Împărăției Cerurilor.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de hirotesie întru iconom a preacucernicului părinte paroh Ciprian Vișoi, felicitându-l astfel pentru bogata activitate pastoral-misionară și socială întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o păstorește.

La final, la propunerea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oferit mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hășdat, județul Hunedoara.


GALERIE FOTO