Resfințirea bisericii „Duminica Mironosițelor” din parohia Sarmizegetusa


EPDH_10_12_2016_Tarnosirel_Sarmisegetusa-39Sâmbătă, 10 decembrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Duminica Mironosițelor” a parohiei Sarmizegetusa din protopopiatul Hațeg, județul Hunedoara.

Urmare unor lucrări majore de înfrumusețare a bisericii parohiale, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de târnosire a acesteia, apoi, alături de soborul de preoți diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor despre aportul important al Bisericii, de-a lungul istoriei, în progresul cultural și în educația socială și religioasă a poporului român. Biserica – a amintit Preasfinția Sa – a constituit dintotdeauna nucleul de formare a valorilor morale, de promovare a culturii și de luminare a sufletelor credincioșilor spre dobândirea mântuirii și a Împărăției Cerurilor.

Drept recunoștință pentru bogata activitate pastoral-misionară, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a hirotesit întru sachelar pe preacucernicul părinte Raul Șipoș. De asemenea, la recomandarea acestuia, Preasfinția Sa a acordat mai multe gramate de mulțumire celor implicați activ în lucrările de consolidare și de înfrumusețare a bisericii „Dumnicia Mironosițelor” din parohia Sarmizegetusa, protopopiatul Hațeg, județul Hunedoara.


GALERIE FOTO