Binecuvântări arhierești în eparhia hunedoreană


Sâmbătă, 22 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Vaidei, Protopopiatul Orăștie, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu soborul slujitor.

Preasfinția Sa a explicat, în cuvântul de învățătură, însemnătatea duhovnicească a rânduielii târnosirii locașului de cult, prin această slujbă biserica devenind locul unde Dumnezeu lucrează spre mântuirea sufletelor celor ce înalță rugăciuni și se împărtășesc cu Tainele Sale cele sfințitoare.

Pentru activitatea desfășurată în vederea renovării locașului de cult Preotul paroh Ciprian Șuțu a fost hirotesit iconom, iar credincioșii implicați în lucrările de restaurare și înfrumusețare au primit acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în această zi la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Prăvăleni, Protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej Preasfinția Sa a vorbit despre modelul de slujire pe care îl oferă Sfânta Mironosiță întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, pomenită în această zi, care, după de a fost tămăduită de Mântuitorul Iisus Hristos scoțând din ea șapte demoni, L-a urmat neîncetat, fiind prezentă alături de Maica Domnului chiar și în timpul Sfintelor Pătimiri ale lui Hristos şi la îngroparea Lui.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfințire a noilor cruci ce vor fi așezate pe turla și acoperișul locașului de cult.


GALERIE FOTO