Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a șaptea după Rusalii


În Duminica a șaptea după Rusalii, 23 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Brășeu – Deleni a parohiei Almaș-Săliște din Protopopiatul Deva, iar apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică a aceste duminici, despre vindecarea a doi orbi și a unui mut de către Mântuitorul Iisus Hristos, a explicat că o minune se săvârșește atunci când omul se predă cu totul voii lui Dumnezeu, dând dovată de credință puternică și necondiționată.

În semn de apreciere pentru osteneala depusă în vederea renovării lăcașului de cult, Preotul paroh Ioan Daniel Coste a fost hirotesit iconom, iar fostul Preot paroh Ioan Burza și credincioșii implicați au primit acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

La predică, vorbind despre stăruința celor doi orbi din Evanghelia acestei zile, care au insistat la Mântuitorul Iisus Hristos pentru a primi vindecare de boala lor, Preasfinția Sa a explicat că pentru a dobândi Împărăția cerurilor și mântuirea sufletului este nevoie de stăruință înaintea lui Dumnezeu.


GALERIE FOTO