Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Luncani a fost târnosită


În Duminica a noua după Pogorârea Sfântului Duh, 14 august 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Luncani, Protopopiatul Hațeg. În cadrul Sfintei Liturghii săvârșite împreună cu soborul slujitor după slujba târnosirii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe Părintele diacon Mircea Valer Baba pe seama parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Nojag, cu filia Măgura, din Protopopiatul Deva, iar teologul Ovidiu Ionel Cacuci fost hirotonit întru diacon, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Măceu din Protopopiatul Hațeg.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat rânduiala slujbei de sfințire a locașului de cult.

Preotul paroh Marius Stănilă a fost hirotesit sachelar ca urmare a ostenelii depuse în vederea renovării bisericii și a casei parohiale, iar credincioșii care au sprijinit lucrările de restaurare au primit acte de cinstire. După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de sfințire a casei parohiale.


GALERIE FOTO