Canonul cel Mare la Catedrala Episcopală din Deva

Cannul_cel_Mare-2Luni, 23 martie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a participat la Denia Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Anul acesta, datorită faptului că sărbătoarea Bunei Vestiri este prăznuită miercuri, în a cincea săptămână a Postului Mare, zi în care se citea în mod obișnuit Canonul cel Mare, acesta a fost rostit anticipat, în această zi.

Preasfinția sa, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, au citit una dintre cele mai frumoase compoziții ale textelor bisericești, alcătuire atribuită Sfântului Andrei Criteanul, canon ce reiterează de fapt întreaga istorie a mântuirii oamenilor și pregătirea acestora pentru Întruparea Fiului lui Dumnezeu, Cel ce va scăpa neamul omenesc din robia păcatului și a morții.

Rânduiala Deniei Canonului celui Mare este îmbogățită și de citirea vieții Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, al cărei cuprins ne descoperă un model de profundă întoarcere la credința cea dreaptă, prin multă pocăință și printr-o conștientizare deplină a stării de păcătoșenie în care se afla Sfânta Maria Egipteanca.


GALERIE FOTO