Caragiale – la fel de actual și în 2023 – „O scrisoare pierdută…” la Deva


Duminică, 25 iunie 2023, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a avut loc la Sala Teatrului de Artă din Deva, în prima seară a manifestării culturale „Zilele Credinței și Culturii” la Deva, ediția a VIII-a, un spectacol de teatru având ca protagoniști actori ai Teatrului de artă Deva și ai Teatrului „I.D. Sârbu” din Petroșani. Într-o abordare modernă semnată de Alexandru Grecu, celebra piesă „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale a demonstrat încă o dată faptul că marele maestru al cuvântului, nenea Iancu, rămâne mereu actual, dar și că neajunsurile societății românești de acum mai bine de un secol sunt încă prezente și în lumea contemporană. La final, actorii care au jucat admirabil, descrețind frunțile celor prezenți în sală, au fost răsplătiți cu binemeritate aplauze.

Manifestările religios-culturale „Zilele Credinței și Culturii” la Deva, ediția a VIII-a, 25-29 iunie 2023, prilejuite de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva, se vor desfășura în continuare astfel:

Luni, 26 iunie 2023, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc spectacolul folcloric intitulat „Din tradițiile satului părintesc”, susținut de Corala preoțească „Sacerdotes” și de cunoscuți artiști de folclor din mai multe zone ale țării, acompaniați de orchestra Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean” din Deva, dirijor Gheorghe Câlțea.

Marți, 27 iunie 2023, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc conferința extraordinară intitulată „Geopolitica Ortodoxiei azi. Identitate națională și religioasă în relațiile internaționale”, susținută de dl. Prof. univ. dr. Dan Dungaciu de la Facultatea de Sociologie a Universității din București.

Joi, 29 iunie 2023, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva se va săvârşii Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Pr. Radu Trifon


GALERIE FOTO