Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a treia după Rusalii


În Duminica a treia după Rusalii, 25 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a târnosit biserica cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din filia Fintoag a parohiei Lăpugiu de Jos, Protopopiatul Deva, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu soborul slujitor. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru preoții slujitori și ctitorii bisericii, trecuți la cele veșnice.

Preasfinția Sa a rostit omilia pericopei evanghelice a acestei Duminici, despre grijile vieții, explicând că cei ce doresc să câștige viața veșnică în Împărăția cerurilor trebuie să dea prioritate slujirii lui Dumnezeu și faptelor bune puse în slujba semenilor și abia apoi să se îngrijească de lucrurile pământești.

Ca urmare a activității pastoral-misionare desfășurate în parohie și a implicării în lucrările de renovare ale lăcașului de cult, Preotul paroh Iulian Mezdrea a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar cei ce au sprijinit lucrările de restaurare și înfrumusețare au primit acte de cinstire.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în Duminica a treia după praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Schimbarea la Față” din municipiul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța împlinirii cât mai des a Tainei Spovedaniei, cu sinceritate și dorință de pocăință, pentru a păstra conștiința curată, eliberată de păcatele și patimile care întunecă sufletul și mintea.


GALERIE FOTO