Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva la ceas aniversar


Miercuri, 2 iunie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a participat la festivitatea dedicată aniversării a 150 de ani de învățământ pedagogic în limba română la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din municipiul Deva. La eveniment au participat autoritățile județene și locale, personalul de conducere al Colegiului, profesori și elevi.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, un cuvânt de bun venit din partea conducerii și dezvelirea plăcii aniversare. A urmat apoi slujba de Te Deum, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Nestor Hunedoreanul, împreună cu un sobor de preoți.

Preasfinția Sa a transmis și un mesaj de felicitare, în care a subliniat rolul educației în perspectiva pregătirii omului pentru existența și împlinirea sa, educație ce nu a lipsit niciodată nici din lucrarea misionar-pastorală a Bisericii lui Hristos, în tinda căreia s-a născut și s-a dezvoltat școala în țara noastră. Misiunea școlar-educațională bazată pe principii morale și etice va putea fi desăvârșită și binefăcătoare pentru comunitate doar dacă va fi altoită pe valorile creștine păstrate și cultivate în sânul Bisericii lui Hristos.

În continuare a fost lansat volumul aniversar „150 de ani de învățământ pedagogic la Deva, în imagini și date de referință”, iar apoi au fost rostite mai multe alocuțiuni.


GALERIE FOTO