Concert catehetic şi caritabil de Crăciun – Lumina de la Bethleem


Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei și Episcop ales al Devei şi Hunedoarei, vineri, 17 decembrie 2021 a avut loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva concertul de Crăciun Lumina de la Bethleem, aflat la cea de-a 15-a ediție. Organizat în parteneriat cu Centrul Cultural şi cu Primăria Municipiului Deva, concertul a fost transmis şi live pe Facebook prin bunăvoința și priceperea părintelui Mircea Mihuleț, inspector media al Episcopiei Devei și Hunedoarei și s-a bucurat de prezența a peste 500 de spectatori online, pe paginile de internet @PreotRaduIoanTrifon şi @MirceaMihulet, dar şi pe paginile personale ale celor care au distribuit acest eveniment din proprie iniţiativă. De asemenea, spectacolul a fost preluat şi de televiziunea InfoHD.

Ca şi la ediţiile anterioare, prima parte a concertului a fost susţinută de părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind o cateheză muzicală despre semnificația praznicului Nașterii Domnului, punctată de interpretarea mai multor piese muzicale, compoziții proprii și preluări din repertoriul românesc. În ultima parte a concertului s-au cântat cântece diverse: despre Crăciun, despre sensul vieţii, precum şi câteva piese muzicale dedicate memoriei Preasfinţitului Părinte Gurie, întâiul Episcop al Devei şi Hunedoarei, trecut la Domnul în luna octombrie a anului 2021. Acestea au fost interpretate în variantă folk și pop-rock, de Ioan Trifon, Filip Trifon, Alin Gheju și pr. Radu Trifon.

Ca de fiecare dată, concertul a avut și un scop caritabil, s-au strâns donații în bani pentru ajutorarea mai multor familii nevoiaşe, precum şi pentru susţinerea Centrului de tip familial care va deveni casă pentru 12 copii din Municipiul Hunedoara. De asemenea, pe această cale organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați în susținerea şi promovarea acestui eveniment: preot Mircea Mihuleţ – filmare şi transmisie live, Ovidiu Miheţ şi Bell Sound Studio – sonorizare şi lumini, Centrul Cultural Drăgan Muntean din Deva, Primăria Municipiului Deva, Petru Meszaros – InfoHD, dar și tuturor celor prezenți on-line, dorindu-le tuturor Sărbători Binecuvântate şi un An Nou cu multe împliniri şi bucurii.


GALERIE FOTO