Seară de colinde la Catedrala Episcopală din Deva


În Duminica premergătoare praznicului Nașterii Domnului, 19 decembrie 2021, după slujba Vecerniei, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei și Episcop ales al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a avut loc o seară de colinde intitulată „Flori dalbe de măruʼ  ”.

Prezentarea formațiilor corale a fost realizată de către Părintele paroh Dorel Ciolea, concertul fiind susținut de către Corala preoțească „Sacerdotes”, Corala mixtă „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale din Deva și Corul „Unison” al Colegiului Național Decebal din Deva, formații corale dirijate de către Preotul prof. Nicolae-Daniel Balea.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a rostit la finalul concertului un cuvânt despre frumosul obicei românesc de a vesti prin colinde sărbătoarea Nașterii Domnului, obicei care îi adună pe oameni într-o comuniune a dragostei bineplăcută lui Dumnezeu. În încheierea cuvântului Preasfinția Sa a mulțumit Părintelui dirijor Nicolae-Daniel Balea și membrilor celor trei corale pentru frumoasele colinde și le-a urat tuturor celor prezenți sărbători binecuvântate.


GALERIE FOTO