Conferință preoțească în Protopopiatul Orăștie


Joi, 14 martie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Orăștie, cu prilejul conferinței semestriale de primăvară a slujitorilor Sfintelor Altare din Protopopiatul Orăștie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala preoțească „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijată de preotul Daniel Balea. În timpul Sfintei Liturghii, la momentul rânduit, tânărul teolog Aurelian Dan Țambă a fost hirotonit diacon pe seama bisericii parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Orăștie I. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a rostit un cuvânt despre Taina Hirotoniei și despre succesiunea apostolică.

Conferința a fost deschisă prin cuvântul Părintelui Protopop Adrian Urițescu, iar apoi au fost susținute două referate, având ca subiecte tematica aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2024 – „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”: Pr. Ilie Rădac – parohia Orăștie 4: „Aspecte cu privire la pastorația și îngrijirea bolnavilor” și Pr. Cosmin Voina – parohia Căstău: „Lucrarea harismei tămăduirilor în Sfinții doctori fără de arginți”.

În cuvântul adresat slujitorilor Sfintelor Altare Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul i-a îndemnat să aibă o activitate pastorală și misionară susținută în mijlocul celor încredințați spre păstorire, implicându-i și pe credincioși în lucrarea misionară de propovăduire a învățăturilor Mântuitorului Iisus Hristos.

La final au avut loc discuții în care au fost abordate diverse probleme administrative.


GALERIE FOTO